Leerzaam speelgoed voor kinderen

Merken educatief speelgoed

Merken educatief speelgoed

Uitleg over de verschillende merken educatief speelgoed voor jouw kind.

VTech

Merken educatief speelgoed

VTech is een merk van elektronisch educatief speelgoed dat is gericht op het ontwikkelen van digitale vaardigheden bij kinderen. Het merk biedt producten zoals tablets, laptops en speelgoedtelefoons voor kinderen van verschillende leeftijden.

Bakoba

Merken educatief speelgoed

Bakoba speelgoed is een merk dat zich richt op het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, educatieve en uitdagende speelgoed voor kinderen. Het speelgoed van Bakoba is ontworpen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en hen te helpen bij het ontdekken en verkennen van de wereld om hen heen.

Bambolino

Merken educatief speelgoed

Bambolino kinderspeelgoed is een merk dat zich richt op de productie van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam speelgoed voor kinderen. Het bedrijf legt de nadruk op veiligheid en educatieve waarde, en streeft ernaar om kinderen te inspireren om te ontdekken, te leren en te spelen.

Melissa & Doug

Merken educatief speelgoed

Melissa & Doug is een merk van educatief speelgoed dat is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis bij kinderen. Het merk biedt producten zoals puzzels, knuffels, spelletjes en boeken voor kinderen van alle leeftijden.

LeapFrog

Merken educatief speelgoed

LeapFrog is een bekend merk van elektronisch educatief speelgoed, zoals tablets en laptops voor kinderen. LeapFrog biedt producten die zijn ontworpen om kinderen te helpen bij het leren van talen, wiskunde en wetenschap.

Squla

Merken educatief speelgoed

Squla is een merk van elektronisch educatief speelgoed dat is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis bij kinderen op een leuke manier. Het merk biedt producten zoals tablets en spelletjes voor kinderen van verschillende leeftijden.

Janod

Janod is een merk van houten educatief speelgoed dat is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis bij kinderen. Het merk biedt producten zoals puzzels, knuffels en bouwblokken voor kinderen van alle leeftijden.

LEGO

LEGO is een bekend merk van bouwblokken en speelgoed dat is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun creativiteit en logisch denken. LEGO biedt verschillende sets voor kinderen van verschillende leeftijden, waaronder LEGO DUPLO voor jonge kinderen en LEGO Technic voor oudere kinderen.

Loco

Loco is een merk van educatief speelgoed dat is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis bij kinderen op een duurzame manier. Het merk biedt producten zoals puzzels, spelletjes en knuffels voor kinderen van alle leeftijden.

Scala

Scala kinderspeelgoed is een merk dat zich richt op het aanbieden van kwalitatieve en duurzame speelgoed voor kinderen. Het bedrijf legt de nadruk op de educatieve waarde en veiligheid van het speelgoed, en wil kinderen inspireren om te ontdekken, te leren en te spelen.

Verschillen per merk

Merken educatief speelgoed  onderscheiden zich van elkaar op basis van kenmerken zoals:

 1. Doelgroep: Sommige merken richten zich specifiek op bepaalde leeftijdsgroepen, terwijl andere merken speelgoed aanbieden voor een breed publiek.
 2. Themageschiktheid: Sommige merken specialiseren zich in educatief speelgoed met een bepaald thema, zoals wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) of letter- en getallenonderwijs.
 3. Kwaliteit en duurzaamheid: Sommige merken richten zich op hoge kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, terwijl andere merken hun focus meer op de prijs en de beschikbaarheid van hun producten hebben.
 4. Pedagogische benadering: Verschillende merken hebben verschillende pedagogische benaderingen, zoals het aanbieden van expliciete lessen of het stimuleren van ontdekkend leren.
 5. Technologie: Sommige merken integreren technologie in hun educatief speelgoed, zoals tablet-apps of spraakgestuurd speelgoed.

Merken educatief speelgoed per leeftijdscategorie

Er zijn verschillende merken educatieve speelgoed die zich richten op specifieke leeftijdsgroepen:

Voor peuters en kleuters:

 1. Fisher Price, Lees hier meer over het merk of bekijk aanbod van Fisher Price bij onze partner
 2. LeapFrog, Lees hier meer over het merk of bekijk aanbod van LeapFrog bij onze partner
 3. VTech, Lees hier meer over het merk of bekijk aanbod van VTech bij onze partner
 4. Mega Bloks, Lees hier meer over het merk of bekijk aanbod van Mega Bloks bij onze partner 
 5. Little Tikes, Lees hier meer over het merk of bekijk aanbod van Little Tikes bij onze partner

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd:

 1. LEGO
 2. K’NEX
 3. Hasbro Gaming
 4. Crayola
 5. National Geographic

Voor tieners:

 1. Sphero
 2. Snap Circuits
 3. Makey Makey
 4. Arduino

Het is belangrijk op te merken dat deze categorisaties niet strikt zijn en dat sommige merken producten aanbieden voor meerdere leeftijdsgroepen. Bovendien kunnen kinderen van verschillende leeftijden ook interesse hebben in educatief speelgoed voor een andere leeftijdsgroep.

Populair aanbod

Er is een breed aanbod van educatieve speelgoed op de markt dat is ontworpen om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling en groei. Hieronder vindt u een aantal populaire categorieën van educatieve speelgoed:

 1. Bouwspeelgoed: Hieronder valt onder andere speelgoed waarmee kinderen kunnen bouwen en creëren, zoals blokken, bouwpakketten en bouwplaten. Dit speelgoed stimuleert de fijn- en grofmotorische vaardigheden, alsmede de creativiteit en verbeeldingskracht van het kind.
 2. Wetenschap en technologie: Hieronder valt onder andere speelgoed waarmee kinderen kunnen experimenteren en leren over natuurkunde, chemie en technologie, zoals microscoop- en telescoopsets en experimenteersets. Dit speelgoed ontwikkelt de nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht van het kind.
 3. Taalspelletjes: Hieronder valt onder andere speelgoed waarmee kinderen kunnen leren lezen, schrijven en spreken, zoals spellen voor het verbeteren van de taalvaardigheid en taal-gerelateerde speelgoed. Dit speelgoed ontwikkelt de taalvaardigheden van het kind.
 4. Kunst- en creatief speelgoed: Hieronder valt onder andere speelgoed waarmee kinderen kunnen tekenen, schilderen, knutselen en creëren, zoals tekenblokken, kleurpotloden en knutselsets. Dit speelgoed stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van het kind.
 5. Rekenspelletjes: Hieronder valt onder andere speelgoed waarmee kinderen kunnen leren rekenen, zoals spellen voor het verbeteren van de rekenvaardigheid en reken-gerelateerde speelgoed. Dit speelgoed ontwikkelt de rekenvaardigheden van het kind.

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van het brede aanbod van educatieve speelgoed dat beschikbaar is. Het is belangrijk om te benadrukken dat de toepassingen en voordelen van educatief speelgoed kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd, de interesses en de behoeften van het kind.