Leerzaam speelgoed voor kinderen

Educatief speelgoed is verkrijgbaar voor alle leeftijden. Van jong naar oud zijn er verschillende soorten speelgoed. Hieronder bekijk je ze per leeftijdscategorie.

bouwblokken

5 tot 12  jaar

Set,Of,Different,Cute,Toys,On,Wooden,Table,In,Children's

12 jaar en ouder

Educatief speelgoed is ontworpen om de groei en ontwikkeling van kinderen te stimuleren en is beschikbaar in verschillende leeftijdsgroepen. Elk leeftijdsgroep heeft specifieke speelgoed dat is gericht op de ontwikkeling van de vaardigheden die bij die leeftijd horen.

Voor baby’s van 0-12 maanden, is educatief speelgoed gericht op de ontwikkeling van fijne motoriek en sensoriële vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van knisperende boekjes, zachte knuffels, of speelgoed met verschillende texturen. Bekende merken voor deze leeftijdsgroep zijn: Fisher Price, Lamaze, en VTech.

Voor peuters van 1-2 jaar, is educatief speelgoed gericht op taalontwikkeling, oog-handcoördinatie en het leren van kleuren en vormen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van blokken, puzzels of boekjes met grote letters en beelden. Bekende merken voor deze leeftijdsgroep zijn: Leapfrog, Hape, en Melissa & Doug.

Voor kinderen van 3-5 jaar, is educatief speelgoed gericht op logisch denken, probleemoplossing, en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van lego, knikkerbanen of rollenspellen. Bekende merken voor deze leeftijdsgroep zijn: Lego, PlanToys, en Little Tikes.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind uniek is en dat sommige kinderen eerder of later bepaalde vaardigheden zullen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om speelgoed aan te bieden dat uitdaagt en groeit met het kind. Zo kan het kind zich op een veilige en leerzame manier ontwikkelen.